Tegnap volt edzés. 2*8 kg-mal csináltam a driftet és a swinget. Kifárasztott. Érzem a combom hasam fenekem :D De ma még itthon is szeretnék egy kicsit kettlebellezni :)
Mivel elfogyott a teljeskiőrlésű kenyerem, gondoltam készítek magam. Találtam teljes kiőrlésű tönkölylisztet valamint zabkorpát.
Egyből neki is estem a végének egy kis konzerv tonhallal :D Nem bírtam ki.
Recept:
- fele-fele arányban TK tönkölyliszt, zabkorpa, (nekem kb 7-7 ek)
- 1,5-1,5 ek lenmag és szezámmag
- 2 kk só
- 1dl tej, csipet cukor és porélesztő, felfuttat
- beleönt, összedolgoz
- langyos víz, csak annyi, hogy gyúrható legyen, de ne ragacsos, ha sok lett akkor még rakunk hozzá lisztet
- sütőt melegít, lekapcsol, tésztát betesz keleszteni 1 h
- majd átgyúr, megint keleszt 1 h
- majd átgyúr, formál hosszúkásra, bevagdos
- tetejét bevizez és megszór szezámmaggal
- 220ra előmelegített sütőben 15 perc, majd kb 160 fokon 1 h, de figyeljük közben!
- sütő aljára vízzel töltött tepsi, mert vízgőzzel sütjük!
- ha kész, kiöntjük és a tetejét sós vízzel bekenjük (ropogós legyen)
- hagyjuk állni egy kicsit, majd ehetjük is
Meglátásom szerint a bevagdosást úgy csináljuk mintha az lenne majd a szeletelés helye, azaz kicsit sűrűbben annál, mint én csináltam a képen! :)
Átgyúrásoknál nekem még vett fel egy kis lisztet...
Próbálok áttérni az egészségesre étkezésre és a fenti kenyér nagyon is bejön, ahhoz képest, hogy én készítettem. Keresgéltem kenyér recepteket és azok alapján dolgoztam, de egy kis átformálással és cserével, így került bele a zabkorpa is. Remélem másnak is ízleni fog.
Ma elkezdtem írni a diétás naplómat, mert nem látom át napjaimban a rossz étkezésem okait, valamint túl keveset iszom. Szóval most aktívan írogatok bele. No meg az edzéseket is :) Kipróbálom, aztán, ha jó dolognak tartom, veletek is megosztom.